Ősszel bemutatkozik a Volkswagen Golf VI, de az Opel nem hagyja elcsábítani a vevőit. A német gyártó már most jelzi, jövőre az Astrából is jön az új. 2009 őszén a Frankfurti Autószalonon leplezik le az I-sorozatot.

Ennek megfelelően két rajzot adtak ki a negyedik generációs Astráról, amely jelzi, hogy míg a konkurencia a megszokott vonalakra szavaz, addig az Opel, az Insigniához hasonlóan lendületesebbre cseréli a formatervet. Ennél többet nem árultak el, de természetesen a kiszivárgott adatok is biztatóak.

Akár ilyen is lehet

Akár ilyen is lehet

Akár ilyen is lehet


Elsőként az ötajtós érkezik, de 2010-ben lesz Astra 3 ajtóval is. A szedánra, a kombira, illetve a fémtetős kabrióra további egy, illetve két évet kell várni. Többféle teljesítményű 1,4-es, 1,6-os turbómotorok, illetve számos dízelvariáns szerepel majd a motorkínálatban, de készül etanollal üzemelő, illetve 2010-től hibrid hajtású modell is. A csúcsváltozatot jelentő OPC 250 lóerős motort kap, amihez dukál a sportfutómű és az egyedi megjelenés is.

Igazi világautó lesz az Astra, Amerikában Saturn, Ausztráliában Holden márkajelzéssel is forgalomba kerül. A GM új delta padlólemezére épülő autó számos műszaki megoldást átvesz az Insigniától, így a forgalmi táblákat felismerő ?Opel Eye? rendszert illetve a különféle körülményeknek megfelelően eltérő fénycsóvákat kibocsátó adaptív fényszórókat is, de lesz sávelhagyásra figyelmeztető megoldás is.