Elrendelte a nyomozást a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a 2006-os fővárosi útfelújítások ügyében ? számol be a Magyar Nemzet. Idén júniusban ismeretlen tettes ellen tett büntetőfeljelentést két fideszes fővárosi képviselő, György István valamint Papcsák Ferenc az állami támogatások körüli visszaélések miatt.

Az ellenzéki politikusok jogosulatlan gazdasági előnyszerzés bűntette megvalósulásának alapos gyanúja miatt a Központi Ügyészség Nyomozó Hivatalához fordultak, miután az önkormányzatnak kamatokkal együtt 700 millió forint állami támogatást kellett visszafizetnie.

Korábban ugyanis a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács ellenőrző és monitoringbizottsága az összesen 4,4 milliárd forintos pályázatokból 586 millió forint felhasználását szabálytalannak találta.

Emellett több belső és külső vizsgálat is megállapította, hogy az elszámolás nem a valós értékek, hanem becsült adatok alapján történt, tucatnyi esetben pedig nem teljesült a műszaki tartalom.

A lap szerint vélhetőleg Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármestert is ki kell majd hallgatni, ugyanis a felújítási elszámolások egy részét maga a főpolgármester vagy az általa megbízott személy írta alá. A főpolgármester azt mondta, a felújításokat előkészítő hivatali munkatársak követtek el adminisztrációs hibákat, amiért fegyelmi eljárásokat indított.

Forrás: Magyar Nemzet