Most használt autót veszünk 2 Miközben az új autók eladásai drasztikusan csökkentek a nyáron, a használt autóknál nemhogy visszaesést, de emelkedést regisztrált az AAA Auto, az egyik legnagyobb kereskedő.

A cég magyarországi használtautó-eladásai az év második felében ismét emelkedő tendenciát mutatnak. Az előzetes statisztika szerint augusztus hónapban mintegy 510 járművet értékesítettek. Ez azt jelenti, hogy az eladások az utóbbi hónapban emelkedtek.  

Persze a használtautó-piac egyes szegmenseinél 10-17 százalékos visszaesés tapasztalható, de a legkeresettebb modellek eladási számai szilárdak. A magyarországi vásárlók körében a Suzuki, az Opel és a Volkswagen márka modelljei a legnépszerűbbek.  

Itthon az év első nyolc hónapjában több mint 5200 használt gépjárművet értékesített a vállalat. “A vásárlókat érzékenyen érinti az üzemanyagok magas ára, ami miatt az autóvásárlást sokan későbbi időpontra halasztják. Becsléseink szerint a vásárlók közel 50 százaléka a nyár második felére halasztotta az autóvásárlást érintő döntés meghozását” ? vélekedett Russell Cort, az AAA Auto újonnan kinevezett magyarországi igazgatója.