A Ferrari F430 hagyományos zárt és nyitott változata mellett létezik egy sokkal vadabb kivitel a 430 Scuderia is. Utóbbi átmentet képez a tisztán versenyautónak szánt F430 Challenge-hez, hiszen megoldásai lehetővé teszik, hogy versenypályán is kiemelkedően teljesítsen.

Eddig a Scuderiát csak zárt karosszériával szállították, de most úgy hírlik a Ferrari a Spiderből is elkészíti azt. Ebben szintén a normál változatnál erősebb 510 lóerős motor szerepel és a fogyókúrának is alávetik. Az autózáshoz felesleges elemek (rádió, kárpitok stb.) elhagyásával jó pár kilótól megszabadított autó feszesebb hangolású futóművet és egyedi karosszériát kap.

AScuderia egyedi külsövel készül

AScuderia egyedi külsövel készül

AScuderia egyedi külsövel készül


Természetesen nem hiányzik majd a másik Scudériánál bevetett mindössze 60 ezredmásodperc alatt kapcsoló szekvenciális váltó sem. Emellett más hangolást kap a kipörgésgátló és az elektronikus vezérlésű differenciálzár is. A Scuderia Spider várhatóan 3,8 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/órára, a végsebessége pedig 315 km/óra lehet.

A mindössze 300 példányban piacra kerülő autó, várhatóan novemberben, a Ferrari Challenge versenysorozat mugellói futamán mutatkozhat be.