Új rekordot állítottak fel a Colin McRae emlékének adózó autósok a hétvégén, amikor közel 1100 autót felhasználva a levegőből is jól látható módon kiírták a versenyző nevét, illetve kirajzoltak egy skót zászlót is. A Guinness Rekordok Könyvében a korábbi csúcsot egy 800 autós felirat tartotta.


Nem akármilyen járművek vettek részt a közel egy éve helikopter balesetben elhunyt raliversenyző emlékére szervezett eseményen, hanem Subaruk, miután a pilóta 1995-ben egy Impreza volánja mögött nyerte meg a ralivilágbajnoki címet. A menetben ott volt egy eredeti az abban az évben hasznát versenyautói közül is, amit édesapja Jimmy McRae vezetett.

A subarusok McRae szülőhelyén Lanarkban találkoztak, majd innen autóztak el a Subaru versenyautókat gyártó és versenyeztető Prodrive főhadiszállására, Banburybe. De nem egyszerű menet volt ez, hiszen a közel 50 kilométeres konvoj alakult ki, amely kilenc óra alatt teljesítette a durván 500 kilométeres távot.  A feliratot a Prodrive által tesztelésre használt Warwickshire pályán alakították ki.