Ősszel utódot kap a 2002 óta piacon lévő Renault Megane, ami nem újdonság, hiszen láttunk már róla viszonylag jóminőségű kémfotókat. Most azonban már megnézhetjük teljes valójában, miután felkerültek a netre a gyár által készített sajtófotók is.

Egyelőre a Fiat Bravo formájára emlékeztető ötajtóst nézhetjük meg, de ahogy a jelenlegi változatnál, továbbra is készül majd 3 ajtós, kombi és kupé-kabrió kivitel is. Az autó orrésze emlékeztet az új Lagunáéra, hátul viszont sokkal gömbölyűbb formákkal találkozunk. A hatalmas hátsó lámpákat még szoknunk kell.


A képek feltűnése miatt azt feltételezzük, hogy napokon belül megtörténik a hivatalos bejelentés a Megane-t illetően, de egy rendőrségi nyomozásra is lehet számítani, ahogy a korábbi kiszivárogtatás esetében is ilyen lépésre szánta magát a Renault.

Addig is be kell érünk a pletykákkal, melyek szerint a korábbi 1,4-es motor helyét az 1,2-es turbó (120 LE) veszi át, míg az 1,6-os szívó helyére egy vadiúj 1,4 turbó (130 LE) kerül. A sportváltozatokba (GT és RS) szintén feltöltős motor kerül, de 2,0 literes kiszerelésben. A legdurvább változat 250 lóerős lehet. A dízeleket az 1,5-ös és 2,0 literes dCi motorok képviselik, 110-180 lóerős teljesítménnyel.

Az új Renault Megane-t hivatalosan a Párizsi Autószalonon októberben láthatjuk. A ferdehátúak után 2009 közepén mutatkozhat be a limuzin és a kombi, a CC pedig még később.