Ma reggel nyolc órakor hivatalosan is kezdetét vette a tanév. Az elsősök még riadtan lépdeltek az eddig ismeretlen intézmény falai között, de a nagyobbak arcán sem láttunk őszinte mosolyt.

Érthető is, hiszen mindent egyenruhás rendőrök leptek el az egyik angyalföldi általános iskolában. Pedig nekik aggodalomra nem volt okuk, a fokozott rendőri jelenlét éppen az ő biztonságuk miatt indokolt.

Már most meg kell tanulni a szabályokat

Már most meg kell tanulni a szabályokat

Már most meg kell tanulni a szabályokat


A korábbi évek egyre javuló statisztikái további lépésekre sarkalták a rendőrség szakembereit, így idén új programot indítottak.

Az iskola rendőre

A fenti címre hallgató akció lényege, hogy minden iskolára jusson egy rendőr, aki kapcsolatban van a tanárokkal, gyerekekkel, szülőkkel. A baleset-megelőzési feladatok mellett az iskolák közbiztonsági helyzetén is javíthat az elképzelés.

A tanévkezdés első hónapjaiban az autósok fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak az iskolák környékén, de a későbbiekben is óvatosan, nagyobb figyelemmel közelítsünk ezekre a helyekre. Pláne, hogy láthatósági mellénybe öltözött kisiskolások állnak majd őrt a legtöbb iskola előtti gyalogátkelőhelyen.

Alaposan kikérdezték

Alaposan kikérdezték

Alaposan kikérdezték


Az ORFK-OBB-től az ország valamennyi iskolájában tájékoztató füzeteket kapnak a kicsik, a nagyok és a pedagógusok egyaránt. Utóbbiaknak tanácsokat is adnak a gyerekek biztonságos közlekedésre neveléséhez.

Statisztikák szerint az elmúlt hat évben balesetben elhunyt gyerekek több mint fele utasként vesztette életét. Tehát a biztonsági öv és a gyermekülés használata különösen fontos, figyeljünk erre oda.