Clark Type 25 Elise SC néven új modellt mutat be a Lotus, amellyel a 40 éve Hockenheimben elhunyt Jim Clarknak állítanak emléket. Clarkot a legjobb versenyzők között tartják számon, 1963-ban és 1965-ben megnyerte a Forma-1-es világbajnokságot, természetesen a Lotus színeiben.

Az Elise zöld-sárga fényezését Clark 1963-as Forma-1-es versenyautójáról vették át. A fekete-ezüst felnikkel díszített autóban szintén a hőskort idéző fekete bőrüléseket szereltek, amelyeket vörös cérnával varrtak, miközben a váltógombot fából alakították ki.

A világbajnokról elnevezett autót 1,8-as kompresszoros motor mozgatja nem is akárhogy. Az ultrakönnyű sportkocsi 4,6 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás tempót, miközben a végsebessége 238 km/óra.

Eredetileg csupán 25 darabot akartak gyártani az autóból és csak Nagy-Britanniában árulták volna, mivel ez volt a 63-as világbajnok autó típusjele és Clark ugyanennyi futamgyőzelmet jegyzett az F1-ben, de az európai kereskedők részéről akkora volt az érdeklődés, hogy balkormányosból is készítenek még egyszer ugyanannyit. Angliában 36 ezer fontba (10,6 millió forint) kerül az egyedi jármű.