Vége az olcsó biztosítónak 2 Veres János pénzügyminiszter ma előzetesen hozzájárult a MÁV Általános Biztosító Egyesület tevékenységi engedélyének visszavonásához, amelyet még a múlt héten kért Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A döntés azután született meg, hogy a PSZÁF a vezető kérésnek megfelelően a részletes indoklást adott arra, miért nem folytathatja tevékenységét az egyesület illetve bemutatta a biztosítási törvény azon pontjait, amelyek miatt kezdeményezi az engedély visszavonását.

A miniszter válaszában felhívta a PSZÁF figyelmét, hogy az engedély visszavonásáról szóló határozat érvényességének kezdeti napját kellő körültekintéssel válasszák meg. Azaz az ügyfeleknek megfelelő idő álljon rendelkezésre új biztosítás megkötésére, másrészt az átmeneti időszak a lehető legrövidebb legyen.

Várhatóan a PSZÁF korábbi terveinek megfelelőn 30 napot kapnak az ügyfelek az átszerződésre, és biztosításuk a harmadik negyedév végéig él majd a MÁV biztosítónál. Ugyanakkor a PSZÁF figyelmezteti is az egyesület tagjait, be kell fizetniük a harmadik negyedévre esedékes díjakat. A szerződés azzal nem szűnik meg, ha a díjat nem fizetik be, ráadásul átszerződni csak rendezett díjfizetési múlttal lehet.

A pénzügyminisztérium döntése nemcsak a MÁV biztosító ügyfeleinek, de a többi autósnak is jó hír, hiszen úgy tűnt, ha nem születik megoldás az is elfordulhat, hogy az autósnak kell helyt állnia az egyesület helyett, ha az nem tud fizetni, viszont egy másik magánszemélytől elég nehéz behajtani a pénzt. A szervizek jelenleg már nem is vállalják a “MÁV-os” autók ügyintézéséhez, úgy vélik küzdjön az ügyfél maga a pénzért.