Országos razziára készül a rendőrség 2 Az ország egészére kiterjedő, Európa más államaival egyszerre történő ellenőrzést hajt végre 2008. július 21-én, 22-én, és 23-án a rendőrség. A razziát – a Nemzeti Közlekedési Hatósággal együttműködve – legalább napi 8-8 órában hajtják végre országszerte, olyan helyeken, ahol az autóbuszok biztonságos leállításának, és a technikai jellegű ellenőrzések végrehajtásának a feltételei adottak.
 
A vizsgálatok kiterjednek egyebek mellett a vezetési és pihenőidőkre, a személyszállítás feltételeire, a járművek műszaki állapotára, a veszélyes vagy túlsúlyos árut szállító járművekre, és a menetíró berendezésekkel kapcsolatos visszaélésekre.

Ezen túlmenően a gyorshajtások felderítése is a feladatok között szerepel, de itt bármelyik jármű horogra akadhat. Az ellenőrzések során különös figyelmet fordítanak arra, hogy a járműveket az előírásoknak megfelelő módon ellátták-e rendszámmal, és a jármű vezetője eleget tett-e azon kötelezettségének, hogy a hatósági jelzést jól olvasható állapotban kell tartani, azt megváltoztatni, letakarni tilos.