Nem kellenek a kispénzű autósok 2 Délben lejárt a határidő, és nem érkezett egyetlen érvényes ajánlat sem a MÁV Biztosító kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás ügyfeleinek átvételére. Varga Csaba, a Pénzügyi Felügyelet főigazgatója úgy véli: a leggazdaságosabb megoldás az lenne, ha az egyesület tagjai 20-30 ezer forint pótbefizetést vállalnának. Ezt korábban is felvetették már, de a biztosító ügyfelei visszautasították.

A PSZÁF elsősorban azt javasolja a MÁV Biztosító jövő heti közgyűlésének, hogy szavazzák meg a pótbefizetést, mert így anyagilag jobban járnak, mint ha elutasítják azt. Ebben az esetben a PSZÁF azonnal visszavonja az egyesület tevékenységi engedélyét, a tagok pedig 30 napon belül másik biztosítóhoz szerződhetnek, annak a díjával.

Miután a tagok többsége budapesti fiatal, az ő díjuk a legmagasabb a biztosítóknál – mondta Varga Csaba. A PSZÁF felmérése szerint a javasolt 30 ezres pótdíj ezért a társaság ügyfeleinek jelentős része számára kisebb, mint amit egy új biztosítóhoz történő átszerződéskor az év hátralévő időszakában a MÁV-ÁBE biztosítói díján felül különbözetként meg kellene fizetniük.

Ha nem kötnek át, biztosítás nélkül maradhatnak, ami szabálytalan baleset pedig maguknak kell helytállni az okozott kárért.

Forrás: MTI