Amellett, hogy a Citroënnek igazi tehergépjármű-kínálata is van (Nemo, Berlingo, Jumpy, Jumper), a személyautókból is épít áruszállítót, így született a C4 Van vagy a C2 Van. Ám négykerék-hajtású teherautójuk eddig nem volt.

A jövő héten kezdődő Londoni Autoshow-n viszont bemutatkozik a C-Crosser áruszállító változata. Külsőre az autó pont olyan, mint normál testvérei, a különbség odabenn van.


Ez ugyanis csak két ülést rejt, a második és harmadik sor ülései helyett egyetlen sík padlót találunk odabenn. Egészen pontosan 2,3 négyzetméternyi helyre lehet pakolni, az autó teherbírása pedig 743 kilogramm. Ez nem túl sok, de figyelembe véve, hogy terepre is el tudja juttatni az árut, már más.  Igazán érdekes, hogy nem egyszerűen ráccsal, hanem egy fallal választják el az utasokat a raktértől.

Műszakilag ugyanis szintén nem különbözik a személyautó-változatoktól a C-Crosser áruszállító. 2,2 literes turbódízel motorja 156 lóerős, amivel 200 km/órás sebességre is képes. A motor erejét kapcsolható négykerék-hajtás juttatja az útra.