Hivatalos képek és fotók jelentek meg a Kia új kisautójáról. A Soul nemcsak a korábbi tanulmányok nevét, de szinte egy az egyben a formájukat is megörökli majd.

A 4105 mm hosszú jármű formájával elsősorban a városi szabadidő-autóra vágyóknak jelenthet jó választást, így a Ford Fusion, a Suzuki SX4 és a Renault Modus konkurenciájának tekinthető. Köszönhetően a sarkokba tolt kerekeknek, nemcsak remek vezethetőségre, de viszonylag tágas utastérre lehet számítani.

A tanulmány belseje, nem sokat változik majd

A tanulmány belseje, nem sokat változik majd

A tanulmány belseje, nem sokat változik majd


Az már biztos, hogy legalább háromféle motorral gyártják majd. Európában az 1,6-os benzines (122 LE), illetve az szintén 1600-as dízel (90-115 LE) lehet sikeres, míg az USA-ban a 2,0 literes benzinesre (140 LE) lesz nagyobb igény. Később várhatóan 1,4-es benzinmotorral is elérhetővé válik a modell.

A manuális váltó mellett automatával is felszerelik a járgányt, amely formája ellenére csak elsőkerék-hajtással kerül majd forgalomba. Ősszel a Párizsi Autószalonon állítják majd ki a szériaérett Soult, amelynek első darabjai 2009 elején kerülnek majd a kereskedésekbe.