A Porschék átalakítására szakosodott 9ff kis sorozatban piacra dobja a GT9-et. A Porsche-alkertészekre épülő sportkocsi érdekességét az adja, hogy tavasszal 409 km/órás sebességet értek el vele, amivel szerintük a világ leggyorsabb utcán is használható autója született.*

20 darabot terveznek a Porsche GT3 megnyújtásával, illetve laposításával született fenevadból, amelyben az átalakított motor 987 lóerős. A kétüléses, formailag még mindig porschés kocsiért nettó 498 ezer eurót (115 millió forint) kérnek. Na és akkor erre jön még a regadó meg az áfa.

30 centivel megnyújtották

30 centivel megnyújtották

30 centivel megnyújtották


Az igazából versenyautónak tűnő kocsi képessége árához hasonlóan lélegzetelállító: nem is a 3,4 másodperces 100-as sprint, sokkal inkább, hogy nulláról 200 km/órára 8,4 másodperc alatt katapultál, na és innen 300-ig is csak újabb nyolc másodperc kell. Borzasztó.

*Persze nem fitymáljuk le a 409 km/órás tempót, de az SSC Aero tavaly ősszel 411 km/órával száguldott, amit a Guinness is hitelesített, s a világ leggyorsabb közúti autójának nyilvánított.