Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a közeljövőben újabb helyszíneken végez útfelújításokat. A néhány száz méteres szakaszok karbantartási munkálatait a hétvégékre időzítette a társaság, mivel ilyenkor alacsonyabb forgalom tapasztalható.

Az M0-M5 csomópontban július 12-13 és 19-20-án szombat reggel 7 órától, várhatóan vasárnap 19 óráig a csomóponti ág aszfaltozása miatt kell lezárásra számítani. A felújítások ideje alatt a Győr felől érkezők Szeged felé lehajtva, majd Gyálnál megfordulva juthatnak Budapestre. Kerülőútként az 5. sz. főút (Soroksári út) is használható

Az M5-ös autópályán Szeged felől érkezők, a Pestszentlőrinczi csomópontnál (Auchan) fordulhatnak vissza, és hajthatnak fel az M0-ás autóútra.
 
Az M5-ös autópálya Gyáli csomópontjában július 26-án és 27-én a Szeged felé vezető oldalon, a lassító sáv aszfaltburkolatának cseréjét végzik a szakemberek. Az autósoknak az érintett szakaszon sebességcsökkentésre kell számítaniuk.

Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán a 26-os kilométernél július 11-13 között péntek estétől vasárnap délig, valamint 19-20 között szombat reggeltől vasárnap délig kell forgalomterelésre számítani a burkolat-javításának idejére.