Hamarosan nyugdíjba vonul a Mercedes-Benz palettájának csúcsmodellje, a McLarennél készülő SLR. Az autó nem szűnik meg, sőt két utódot is kap. Ám kiszivárgott, hogy még előtte egy izgalmas roadstert építenek belőle.

Jelenleg is van már nyitott SLR, de ez több annál, ugyanis még vászontetőt sem kap, de nem lesznek ablakai és szélvédője sem, csupán egy aprócska plexi elöl, amely valamelyest eltereli a menetszelet.  

Roadstert épít az F1-es csapat – videó 1
Roadstert épít az F1-es csapat – videó 2

Roadstert épít az F1-es csapat – videó

Roadstert épít az F1-es csapat – videó

Roadstert épít az F1-es csapat – videó 6
Roadstert épít az F1-es csapat – videó 7
Roadstert épít az F1-es csapat – videó 8
Fotó megosztása:
Roadstert épít az F1-es csapat – videó 9


Nemcsak a tetőről, de a légkondicionálóról és más kényelmi extrákról is le kell mondaniuk a karbon karosszériaelemekkel tovább könnyített sportkocsi vevőinek. Cserébe viszont az SLR 200 kilóval könnyebb lesz, így csupán 26 másodperc alatt elérheti a 300-as tempót. Az AMG 650 lóerős V8-asával szerelt rakéta végsebességében lenyomja a leggyorsabb 722-es SLR-t is, egészen 350-ig húzatható, bár ez elég érdekes lesz szélvédő nélkül.

A mindössze 75 példányban készülő szuperroadstert egy messziről jól látható összegért, 450 ezer euróért ( kb. 100 millió forint) lehet majd megvenni. Az utolsó SLR-t várhatóan a jövő heti Német Nagydíjon Lewis Hamilton mutatja majd be.

Videón az SLR Speedster: