Igazán különleges egyterűt mutatott be a Honda Japánban. A Freed öt-, hét-, sőt nyolcszemélyes kivitelben is készülhet, pedig az egyterű csak 4,2 méter hosszú. Ötszemélyes kivitelben a kategória legnagyobb csomagterét ígéri a japán gyár.

Érdekesség, hogy a Freed olyan hétüléses jármű, amelyben az első két üléssorban 2-2 különálló ülés van, azaz négy felnőtt mögött a harmadik sorban ülhetnek hárman, elsősorban gyerekek. A nyolcszemélyes változatban a középső rész is pados kialakítású. Az autó értékét tovább növeli, hogy hátul nem hagyományos, hanem tolóajtókat alakítottak ki.


A Freed mozgatásáról 1,5 literes benzinmotor gondoskodik, amely 6,9 literes átlagfogyasztással is beéri az elsőkerék-hajtású változat esetében. Merthogy a Honda négykerék-hajtással is készíti a kis egyterűt.

A “Freed” név a “freedom”, szabadság szó rövidítésével jött létre. A név azt jelzi, hogy a Honda a tervezéskor teljesen szabad, a hagyományos gondolkodásmód által nem kötött gondolkodásmódot és gyakorlatot alkalmazott. A kész autó nagyon ígéretes, reméljük eljut Európába is.