11 új 120 lóerős turbódízel motorral szerelt Audi A4-es vett részt az Ausztriában és Svájcban rendezett gazdaságossági versenyen. Az autókat az egyik szakmai magazin véletlenszerűen kisorsolt 20 olvasója és az Audi kétfős csapata vezette. Céljuk az volt, hogy egyetlen tanknyi üzemanyaggal teljesítsék a Bécs?Basel?Bécs közötti 1650 kilométeres körutat. Mindenki célba ért.

A leggazdaságosabban autózó duó végül 100 kilométerenként 3,32 literes átlagfogyasztást ért el, ami kilométerenként 88 gramm szén-dioxid-kibocsátást jelentett. Így egyetlen tankkal akár 2000 kilométer is teljesíthető lett volna. Az átlagosan 22 órás utazáshoz 73 és 80 kilométer/óra közötti átlagsebességek tartoztak. Még a “leggyengébb” csapat is 3,5 literes átlagfogyasztást produkált.

Persze a való életben ezt kevesen fogják produkálni, hiszen a folyamatos visszafogott vezetéshez komoly koncentráció szükséges, illetve a siker érdekében a légkondicionálót is alig használták. Az Audi hivatalosan 5,1 literes fogyasztást ad meg.