2012-től a Magna grazi üzemében készülnek a Porsche Boxter és Cayman modellek – jelentette be a német sportkocsigyártó. Addig a jelenlegi finn Valmet üzemében folyik tovább a termelés.  A Porsche leszögezte teljesen elégedettek a Valmet munkájával, amely 11 év alatt 200 ezer autót gyártott a cégnek, az osztrák vállalat gazdaságilag kedvezőbb ajánlatával, valamint jelentős fejlesztési kapacitásával és magas fokú ilyen irányú tapasztalatával nyerte el a megbízást.

A Magna Steyr, amely jelenleg BMW, Chrysler, Jeep, Mercedes-Benz és Saab modelleket gyárt, amellett, hogy kutatási és alkatrészgyártási feladatokat is ellát, alacsonyabb áron tudja előállítani a sportkocsit, éppen a kiterjedt tapasztalatai miatt. A Porschéval sem új keletű a kapcsolatuk, hiszen karosszériaelemeket és kabriótetőket is szállítanak a német gyárnak.

Nekünk Merci, a sógoroknak Porsche jut 1
Nekünk Merci, a sógoroknak Porsche jut 2

Nekünk Merci, a sógoroknak Porsche jut

Nekünk Merci, a sógoroknak Porsche jut

Nekünk Merci, a sógoroknak Porsche jut 6
Nekünk Merci, a sógoroknak Porsche jut 7
Nekünk Merci, a sógoroknak Porsche jut 8
Fotó megosztása:
Nekünk Merci, a sógoroknak Porsche jut 9


Részleteket nem tudni a szerződésről, mert azok nemcsak pénzügyi adatokat, de a sportkocsi következő generációjára vonatkozó titkos részleteket is tartalmaznak. Annyi azonban bizonyos, hogy fel sem merült, hogy a Porsche német üzemébe, Stuttgartba kerüljön a gyártás, mert ott már most is maximális kihasználással megy a termelés. Bár Grazban folyik majd a gyártás, a motorokat és számos más alkatrészt Németországból szállítanak majd oda.