A Ferrari tíz év alatt 200 millió eurós (47 milliárd Ft) beruházással a Forma-1-re utaló “Forma Ember” (Formula Uomo) program keretében átalakította maranellói gyárát.

A cél az emberközpontú és környezetbarát összeszerelő-létesítmény megalkotása volt. A csarnokot hatalmas üvegfalak határolják, amelyek természetes fényt juttatnak a dolgozókhoz, és persze az energiafogyasztást is csökkentik. A munkások minél jobb közérzetéért a belterek hőmérsékletét és páratartalmát folyamatosan figyelik és szinten tartják.

Az épületek közt kis kertek, ligetek találhatók – összesen több mint 1000 fát ültettek el a gyár területén. A mintegy 3000 dolgozó a telephely különböző pontjai között szabadon elvihető Ferrari-piros biciklikkel közlekedhetnek. Az üzemi étkezőt divatos étteremmé alakíttatták át egy olasz sztárépítésszel. A gyár épületeinek energiaszükségletét 90 százalékban napelemekből fedezik.

A dolgozók a lehető legkellemesebbé tett munkakörülmények mellett ingyenes orvosi ellátásra is számíthatnak, sőt Maranellóban még ház- és lakásvásárlásukat is elintézhetik a gyár saját ingatlanügynökségén keresztül.

Ha még a Google-féle ingyen ital- és ételfogyasztás is az ajánlatok közt lenne, mi holnap már küldenénk is az önéletrajzunkat.