Luca de Meo, az Alfa Romeo vezetője bejelentette, hogy igazi ágyúgolyót varázsolnak a MiTo-ból. Az eleve sportosnak ígérkező kisautóból GTA-modellt is készítenek.

A vadócba egy teljesen új, 1,75 literes benzinmotor kerül, nem is akármilyen: az Alfa motorja felvonultatja az összes modern fejlesztést, így a közvetlen üzemanyag-befecskendezést, a változó szelepvezérlést is, de nem hiányzik a turbó sem.

Sportkocsi a mini Alfából 1
Sportkocsi a mini Alfából 2

Sportkocsi a mini Alfából

Sportkocsi a mini Alfából

Sportkocsi a mini Alfából 16
Dögös csapotthátú
Művészi darab
Sportos belső
Egy gyenge motort is kap
Sportkocsi a mini Alfából 21
Olaszos, alfás
Sportkocsi a mini Alfából 23
Reszkethet a MINI, itt a Mi.To
Sportkocsi a mini Alfából 25
Rugalmasságban a 8C-hez mérhető
230 lóerős motor a GTA-ban
Sportkocsi a mini Alfából 28
Fotó megosztása:
Rugalmasságban a 8C-hez mérhető

Rugalmasságban a 8C-hez mérhető

Rugalmasságban a 8C-hez mérhető


Ennek nyomán 230 lóerő vár bevetésre, amivel a kategória legerősebbje lesz a MiTo. A MINI Cooper S csak 175 lóerős, sőt, a gyári JCW-tuninggal is csak 211.

Ennek megfelelően kiemelkedő menetteljesítmény várható a jövő nyáron érkező GTA-tól. Meo szerint a kis tömegének köszönhetően a MiTo 80-120 km/órára való gyorsulásban közel lesz a 450 lóerős az Alfa 8C Competizione sportkocsihoz. Tippünk szerint 6,5 alatti gyorsulás és 240 km/órás végsebesség várható a kis Alfától.

Persze ez nem minden, hiszen a MiTo GTA erősebb féket, feszesebb futóművet és önzáró differenciálművet kap. Alig várjuk, hogy kipróbálhassuk.