Teljesen automata parkoló-asszisztensen dolgoznak a Volkswagen fejlesztői, hogy nullára csökkentsék a megállásokkor keletkező karcolások, sérülések valószínűségét. Jelenleg a Touran, a Tiguan és a Passat modellekhez rendelhető a cég általunk is tesztelt  parkolósegédje, amely a jármű orrán elhelyezett radarok segítségével képes beállni a kiválasztott helyre.

A rendszer gyengéje, hogy egyelőre csak a kormányzást veszi át, a vezetőnek kezelnie kell a sebességváltót, a gáz és fékpedálokat. A jövőben azonban mindez teljesen automatizált lesz. A kocsi a legszűkebb helyekre is képes lesz beállni, még azokra is, ahol már a jármű ajtaját sem lehet kinyitni.

Erre azonban semmi szükség nem lesz, miután a vezető és az utasok már előtte kiszállhatnak az autóból, amely azután maga elfoglalja a helyet, miután a vezető erre a távirányítóval utasítást ad. A kiállás ugyanígy megy, de az autó addig nem mozdul, amíg akadályt érzékel – az ütközések elkerüléséhez a Volkswagen kamerákat és ultrahangos szenzorokat vet be. Egyelőre nem tudni, mikor kerülhet sorozatgyártásába a megoldás.