Nem szűnik meg a rastatti gyár
Nem szűnik meg a rastatti gyár

Rendkívüli hír: Mercedes-gyár Kecskeméten

Rendkívüli hír: Mercedes-gyár Kecskeméten

Nem szűnik meg a rastatti gyár
Magyar beszállítókkal készül
Rendkívüli hír: Mercedes-gyár Kecskeméten 14
Ilyen lehet az új A-osztály
Meg ilyen is
195 milliárdért épül az új gyár
Rendkívüli hír: Mercedes-gyár Kecskeméten 18
Rendkívüli hír: Mercedes-gyár Kecskeméten 19
Rendkívüli hír: Mercedes-gyár Kecskeméten 20
Fotó megosztása:
Azt már egy ideje tudni lehetett, hogy a Mercedes-Benz kelet-európai gyárral bővítené a gyártási kapacitását, sőt pár nappal ezelőtt már felröppent az is, hogy Magyarország lehet az új helyszín, mostanra azonban hivatalossá is vált a dolog.

A német gyártó bejelentette, hogy új gyárát hazánkban, Kecskeméten kívánja felépíteni. A bővítés oka, hogy a Mercedes egyre hangsúlyosabban akar megjelenni a kompakt autók szegmesében, ezt pedig a rastatti gyár egyedül nem bírná.

“Továbbra is folyamatosan invesztálni fogunk németországi gépkocsigyártásunkba: a Sprinter düsseldorfi és ludwigsfeldei gyártásának nemrég eldöntött bővítésén kívül most körülbelül 600 millió eurót ruházunk be Rastattban az új kompakt gépjármű-generációnkba. Ezzel egyidejűleg versenyképességünk tartós növelése, és a kelet-európai piaci lehetőségek kihasználása érdekében egy új gyárat kívánunk létrehozni Magyarországon” – magyarázta a Mercedes-Benz főnöke, Dieter Zetsche.

“Az új kecskeméti gyár a gazdasági szempontok alapján összességében a legjobb perspektívát biztosítja. Ez a gyártóhely teljesíti a Mercedes-Benz üzemének sikeres felépítéséhez szükséges magas minőségi és mennyiségi szempontok által támasztott követelményeket” – indokolta a döntést Rainer Schmückle, a Mercedes-Benz gyártásért felelős vezetője.

Az új, kecskeméti gyártóhely felépítésére a Mercedes-Benz körülbelül 800 millió eurós (195 milliárd Ft) beruházást tervez, amely mintegy 2500 új munkahelyet fog teremteni a régió lakói számára. A Daimler AG a következő hetekben egy ennek megfelelő szándéknyilatkozatot kíván aláírni Magyarország, valamint Kecskemét város képviselőivel.