TV, telefon, fax és luxus
TV, telefon, fax és luxus

Rendőrkézen Gyurcsány páncélautója

Rendőrkézen Gyurcsány páncélautója

TV, telefon, fax és luxus
Az üveget több rétegből ragasztják össze
Általában külön levegőrendszer biztosít tiszta levegőt bentre
Kilőtt kerekekkel is tovább száguld
50 millió? Olcsó!
Teljesen megerősítik a kasztnit
Fotó megosztása:

50 millió? Olcsó!

50 millió? Olcsó!

Megérkezett a rendőrséghez az a három új páncélozott biztonsági autó, amelyekkel a legfőbb közjogi méltóságokat és a Magyarországra érkező külföldi védett állami vezetőket szállítják – tudta meg az MTI.  Még tavaly nyáron kért, majd kapott a Köztársasági Őrezred engedélyt a kormánytól, hogy kiírhasson pályázatot ilyen biztonsági autók beszerzésére, amelyek azután idén márciusban érkeztek meg hazánkba. 

A biztonsági okokból közbeszerzési eljáráson kívül megvásárolt Audi A8-asok közül, a köztársasági őrezred már használatba vette az egyiket, a miniszterelnököt szállító biztonsági autót.

“Szakértők szerint összességében olcsóbb és biztonságosabb is, ha az őrezred saját autókkal oldja meg a biztonsági feladatokat” – mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő, aki elárulta, hogy nem új, hanem használt autókat vásároltak, amivel több tízmillió forintot spórolt a rendőrség. Eddig a rendőrségnek nem volt egyetlen olyan autója sem, amely megfelelt volna a biztonsági követelményeknek, ezért kénytelen volt bérelni egy páncélozott Audit.

Érdekesség, hogy mielőtt ténylegesen szolgálatba állt volna a Gyurcsány Ferencet szállító autó, azt át kellett festeni, hogy ugyanolyan színű legyen, mint a miniszterelnöki konvoj többi autója. Mindezt potom 4,5 millió forintért.

Mint a szóvivő kifejtette: biztonsági okokból fontos, hogy az autók ugyanolyan színűek legyenek, mint a konvojban velük együtt haladó többi rendőrségi autó, hogy első pillantásra ne lehessen megállapítani, a védett személyt éppen milyen biztonsági fokozatú gépkocsival szállítják.

Forrás: MTI