Augusztusban kezdődik a hajtóvadászat a hazai utakon közlekedő szlovák rendszámos autók után. A vámőrség adatai szerint 1902 magyar magánszemélynek van bejelentett szlovákiai tartózkodási helye és 3500 cégnek telephelye. Ezek többségéről a hatóságok azt feltételezik, hogy csak papíron léteznek, hogy ott olcsóban vehessenek autót – írja a Népszabadság.

Ezért augusztustól a rendőrjárőrök és a vámőrség mobil ellenőrző egységei folyamatosan igazoltatják majd a magyar utakon közlekedő szlovák rendszámú autók sofőrjeit. Adataikat később összevetik a szlovák vámigazgatástól kapott információkkal. Akiről kiderül, hogy Szlovákiában van a cégének a telephelye, vagy magánszemélyként ideiglenes lakhelye, felkészülhet rá, hogy hamarosan vám- vagy adóellenőrök keresik fel, s igazolnia kell, hogy “életvitelszerűen” Szlovákiában él.

Teherautó egy Porsche is lehet odaát
Teherautó egy Porsche is lehet odaát

Vadásznak a szlovák rendszámosokra

Vadásznak a szlovák rendszámosokra

Teherautó egy Porsche is lehet odaát
Nem félünk az adócsalástól
Ezt nem érdemes
Még az üzemanyag áfáját is visszakapjuk
Olcsóbb kint a biztosítás is
Floridába kell menni
Amerikaival is lehet járni
Szlovákiában nincs regadó
Drága rá itthon a biztosítás
Lehet német is
Nagy motornál éri meg
Liechtenstein adóparadicsom
Fotó megosztása:
Szlovákiában nincs regadó

Szlovákiában nincs regadó

Szlovákiában nincs regadó


Nagy János, a VPOP vezetője szerint: akik az év 365 napjából nem töltenek ott legalább 183-at, mégis szlovák rendszámú autóval közlekednek: adócsalók. A hatályos szabályok szerint magyar állampolgár legfeljebb 30 napig autózhat Magyarországon külföldi rendszámú autóval, kivéve, ha az év legalább felét külföldön tölti. Harminc nap elteltével honosíttatni kell a járművet, s be kell fizetni utána a regisztrációs adót.

Közép- és felső kategóriás autók esetében milliós megtakarítást jelenthet a vevőnek, ha a határ túloldalán veszi azt meg, miután nincs regisztrációs adó.  De ugyanekkora a kiesés a magyar költségvetésnek.

Forrás:Népszabadság