Úgy tűnik a középkategóriában a kupéké a jövő. A Passat CC-n túl, a Vectra utód, Insignia formaterve is hasonló és a Ford is ilyet tervez.

Mint az Autoexpress által közölt képeken látszik a Coupé szinte sorozatgyártásba viszi az Iosis  tanulmányt, amelynek jegyeiből a jelenlegi Mondeo csak részleteket örökölt. A kupé Mondeo a mostani ötajtósnál is íveltebb tetőt, hangsúlyosabb éleket, sárvédőket kap. Emellett számos egyedi elemmel, például a lámpákkal teszik teljesen eltérővé az autót.

A cél egyértelmű: a gazdagabb vevők elérése, akiknek régebben ott volt a Ford Scorpio. Belül ennek megfelelően luxus fogadja az utasokat, akik maximum négyen lesznek, miután hátul is két különálló “fotelt” alakítanak ki. A kulcs nélküli indítás, az érintőképernyős navigációs rendszer, a vezeték nélküli kihangosítás mind-mind szerepel majd az autóban.

Csak erős motorokkal
Csak erős motorokkal

Kupé készül a Ford Mondeóból

Kupé készül a Ford Mondeóból

Csak erős motorokkal
A Mondeo kupéban négy ülés lesz
Az Iosis nyomán születik meg
Iosis Concept 2005-ből
2011-re várható
Fotó megosztása:
Csak erős motorokkal

Csak erős motorokkal

Csak erős motorokkal


A műszaki megoldások java része a Mondeóból költözik át. A motorok a Ford jelenlegi legnagyobb személyautójának legerősebbjei lesznek. Így a kupét a 2,2-es 175 lóerős dízellel, illetve a 215 lóerős, 2,5 literes turbós benzinessel lehet majd megvenni. Ezekhez a hatfokozatú manuális váltó mellett a Ford új duplakuplungos automatája is társítható lesz.

A vezetési élményből a motorerőn túl az elektromos vezérlésű lengéscsillapítás is kiveszi a részét, amellyel a sofőr a Sport és a Comfort beállításokat is élvezhet. Ahogy a Passat vagy az Insignia, úgy a Mondeo Coupe is elérhető lesz négykerék-hajtással is. Persze addig még párat alszunk majd, miután csak 2011-től kerül a kereskedésekbe az autó.

Akik viszont valódi kupét szeretnének a Fordtól, azoknak jó hír, hogy feltámad a Capri is.