Július 5-én a Porsche piacra dobja a 911 Carrera legújabb generációját. Az új modellek természetesen még sportosabbak és még dinamikusabbak, mint ezelőtt.

Négy verzió közül lehet majd választani, az alapmodell, a Carrera kupé, és a kabrió változat 3,6 literes, míg az S-sel jelölt sportverziók 3,8 literes motorokat kapnak – az új 911 a Porsche első közvetlen befecskendezéses autója. Külön rendelhető a dupla kuplung (PDK) is, ezzel még sportosabbá tehető az amúgy sem városi araszolásra termett járgány.

A PDK-val, a Carrera kupé 100 kilométeren 9,8 liter benzint eszik, ami kategóriájában egyáltalán nem rossz, de még az extra nélkül is 11 literes fogyasztással lehet számolni. A sportkocsi szén-dioxid kibocsátását az új modellekbe 15 százalékkal csökkentette a gyártó. Persze a dupla kuplung nem csak a fogyasztásra hat jótékonyan, a gyorsulásban is észrevehető különbséget jelent. A hatsebességes kézi váltóval a 0-100-as vágtát 4,7, míg a PDK-val 4,5 másodperc alatt teszi meg az autó. Ha a vásárló még az extra Sport Chrono Plus nevű kiegészítést is kéri, akkor a garantáltan kipörgésmentes indulást biztosító rajtautomatikával további kéttized másodpercet faraghat le, és 100 km/órás tempóig alig 4,3 másodperc alatt jut el.
 
A 3,6-os motorral a Carrera elődjénél 20 lóerővel többet, 345-öt tud, míg az S jelű kupéba és kabrióba épített 3,8 literes erőforrással 385 lóerőre képes, ami 30 lóerős növekedést jelent az előző verzióhoz képest.

Négy új verzió jön
Négy új verzió jön

Itt az új Porsche 911

Itt az új Porsche 911

Négy új verzió jön
A külső nem sokat, a szíve annál többet változott
Fotó megosztása:
A külső nem sokat, a szíve annál többet változott

A külső nem sokat, a szíve annál többet változott


Az új 911-eseken szériafelszerelés az első nappali bi-xenon- és a hátsó LED-világítás.

Természetesen az árát is megkérik a németek, ha valaki egy ilyen autót szeretne vezetni, a gyártó közlése szerint az alapmodell, a Carrera 69 600 euróba (17,2 millió Ft), a kabrió, és az S-verzió 78 ezer (19,3 millió Ft), míg a Carrera Cabriolet S 88 ezer eurós (21,8 millió Ft) alapáron kerül majd a piacra. Dupla kuplunggal, kényelmi extrákkal természetesen még jóval magasabbra is lehet majd tornázni a végösszeget.