Az NKH végzi a vizsgálatot
Az NKH végzi a vizsgálatot

Nem működik az egyedi regadó

Nem működik az egyedi regadó

Az NKH végzi a vizsgálatot
Nem mennek tömegesen Békéscsabára
Nem működik az egyedi regadó 17
Nem olcsó a szállítás
Ha jogos az igény, akkor olcsóbb lesz a regadó
Csak Békéscsabára lehet menni
Évente 25 ezer jön csak külföldről
Megöregszünk, mire végigvisszük
Nem működik az egyedi regadó 23
Nem működik az egyedi regadó 24
Nem működik az egyedi regadó 25
Az új autók regadója nem változik
Fotó megosztása:

Nem mennek tömegesen Békéscsabára

Nem mennek tömegesen Békéscsabára

Több mint két hónapja, április 1. óta van lehetőség kérelmezni, hogy külföldről behozott használt jármű után az adótáblázatban szereplő összegnél kisebb regisztrációs adót kelljen fizetni. A műszaki vizsgálatot és az elbírálást Békéscsabán végzik.

Az eljárás menetét és összegét a bevezetés óta többen is kritizálták, például a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesülete, és úgy tűnik, hogy valóban nem a legjobban megy a dolog – eddig mindössze két eset oldódott meg félig-meddig – bár ez az összes ügy fele.

Április 1. óta ugyanis mindössze négy autós kérelmezte járművének egyedi adójának megállapítását. A Világgazdaság információi szerint egyelőre mind a négy kérelem elbírálása folyamatban van, ezeket a kérelmeket Békéscsabán, a Magánforgalmi Fővámhivatalnál, Szombathelyen, illetve Vácon nyújtották be. Két esetben magánszemély, kettőben pedig  használtautó-kereskedő fordult a vámhatósághoz. A 3-11 éves, felső kategóriás autók egyike az Egyesült Államokból, a többi európai országokból, Nagy-Britanniából, Olaszországból és Belgiumból származik. Az NKH szerint két autó szakhatósági vizsgálatát már elvégezték, s átadták állásfoglalásukat a vámhatóságnak. Jogerős döntés azonban még a legkorábbi ügyben sincs, mondta el Sipos Jenő, a VP szóvivője.

Forrás: Világgazdaság