Szlovákiában lakik?
Szlovákiában lakik?

Félhetnek a szlovák rendszámosok

Félhetnek a szlovák rendszámosok

Szlovákiában lakik?
Rendszám nélkül szabálytalan
Fotó megosztása:
A kormány tegnapi ülésén tájékoztatót hallgatott meg a feketegazdaság kifehérítésére tett intézkedésekről, eddigi eredményeiről. Az APEH és a VPOP vezetőinek beszámolóin egyebek mellett a szlovák rendszámos hazai autók is szóba kerültek.

Nagy János, a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnoka kiemelte a külföldön személygépkocsit vásárlók vizsgálatát. A szlovák adóhatóságokkal folytatott egyeztetések lezárását követően hamarosan megkezdik az ellenőrzéseket.

Ezek a vizsgálatok arra fognak irányulni, hogy a szlovákiai tartózkodási címmel rendelkező magyar állampolgárok gépjárművásárlásai legális céllal történtek-e, avagy csupán a magyarországi regisztrációs adó, és egyéb járulékok, elkerülését szolgálták.

A VPOP korábban még úgy értékelte, hogy a jelenség messze nem annyira általános, hogy ezért érdemes lenne jelentős erőforrásokat hosszabb ideig lekötni, illetve amúgy sem tehetnek sokat a regisztrációs adó megfizetését így elkerülőkkel szemben, most azonban komoly ellenőrzések következhetnek augusztustól.