Megfizethető hibridautó bevezetésére készül a Honda. A cél, hogy az eddiginél több ember számára váljon elérhetővé a tisztább üzemű közlekedés, és nagymértékben csökkenjen az autók globális károsanyag-kibocsátása.

A Honda tervei szerint a jövő év elejétől árusított autóból évi 200 ezer darabot értékesítenek majd világszerte. Külsőleg az üzemanyagcellás FCX Clarityre emlékeztet majd és ötajtós kasztnit kap.

A gyártási költségeket azzal sikerült csökkenteni, hogy az elektronikus vezérlőegység, az akkumulátor és villanymotor is könnyebb és kisebb lett. Újdonság, hogy a hibrid vezérlőegységet és az akkumulátort is a csomagtér alá építik be. Várhatóan 4,2 literes átlagfogyasztással üzemel majd.

Az ötajtós formát az FCX Clarity-től örökli

Az ötajtós formát az FCX Clarity-től örökli

Az ötajtós formát az FCX Clarity-től örökli


Ezen felül is bővíti hibrid palettáját a Honda. A következő a CR-Z alapjaira épített sportos hibridautó lesz, amit az átdolgozott Civic Hybrid és a Jazz Hybrid piaci bevezetése követ. A valószínűleg több mint 200 lóerős CR-Z hibrid 2010-re, a Jazz zöld változata 2015-re készül el. Utóbbinál a normál benzineshez képest 350 ezer forintnyi felárat terveznek.

E négy hibridhajtású modell révén a Honda összesített éves hibridautó eladásai elérik majd az 500 ezres darabszámot.