Új modellel bővül a Dodge kínálata, a Journey nemcsak az USA-ban, de Európában is piacra kerül, ezzel négytagúvá bővítve a hazai kínálatot. A tavaly Frankfurtban leleplezett öszvér modell idén nyáron jut el hozzánk. Az öt- és hétüléses változatban is készülő kombis egyterű sok tárolórekesszel és variálható utasterével kifejezetten jó választás lehet a családok számára.

A hétszemélyes modellek esetében az 50/50 arányban osztott harmadik üléssor használaton kívül a csomagtér padlójába hajtható, több mint 780 literes rakteret kínálva így. A második üléssor 120 milliméteres távon csúsztatható. A 90 fokban nyitható hátsó ajtókon át pedig könnyebb a beszállás a harmadik üléssorba, és a gyermekülések behelyezését is megkönnyíti.

Öt és hétszemélyes változatokban

Öt és hétszemélyes változatokban

Öt és hétszemélyes változatokban


Ezenkívül a Journey kategóriájának első, beépített ülésmagasítóval készülő járműve. Ezek az ülésmagasítók 102 mm magasra emelik a második sorban ülő gyermeket, aki így már használhatja a normál biztonsági övet.  Szintén a csalásosokra gondoltak az első ülések kialakításakor, amelyek lehetővé teszik, hogy könnyen odafordulhassanak a második sorban helyet foglaló gyermekekhez.
 
A szabadidő-autókra is hajazó Journey háromféle motorral készül, de a 2,4-es négyhengeres, és a bioetanollal is üzemeltethető 2,7-es V6-os nálunk nem lesz kapható. A magyar piacra a Volkswagentől származó 2,0 literes dízelmotorral szerelt autók érkeznek csak. A motor maximális teljesítménye 140 lóerő, míg a csúcsnyomaték 310 Nm. A motor hatfokozatú kézi váltóval 6,5 litert fogyaszt száz kilométerenként, az új, duplakuplungos hatfokozatú automatával viszont 7 litert éget el ugyanekkora távon.

Bár azt nem tudni, hogy nálunk is így lesz-e, de Thomas Hausch, a nemzetközi értékesítési részleg elnökhelyettese azt nyilatkozta, hogy legfontosabb nyugat-európai piacokon a hasonló felszereltségű konkurenseknél jóval kedvezőbb áron értékesítik majd a Journey-t.