Jelenleg az Audi zöld modelljei az 1,9-es TDI-vel szerelt, különleges karosszériával készülő “e” típusok. Hamarosan azonban változik a helyzet.

Öt-tíz éven belül a Volkswagen-csoport leányvállalata nulla károsanyag-kibocsátású autót fog árulni. Ezt Rupert Stadler, az Audi vezérigazgatója árulta el a Welt am Sonntagnak. A tisztán elektromos autó megjelenéséig sem ül ölbe tett kézzel a cég, elsősorban a dízelmotorok fejlesztésére koncentrál.

Benzinmotorral párosított elektromos

Benzinmotorral párosított elektromos


A jövőben számos Audi TDI- és TFSI-modell energiamenedzsment-rendszerrel készül, amely a motorfék- és a fékezési fázisokat elektromos energia termelésére és tárolására hasznosítja majd. Ezenkívül automatikus motorleállítási és -indítási funkció kerül a járművekbe.

Emellett Ingolstadtban már dolgoznak hibrid járműveken is, amelyek hamarosan sorozatgyártásba kerülhetnek. Várhatóan benzin- és elektromos hajtással készülnek majd, ahogy a 2005-ben bemutatott Q7, illetve A1 metroproject tanulmány is.

Ezekhez, illetve a tisztán villanymotoros járművekhez a Sanyo segítségével fejlesztik az akkumulátorokat. Az ezzel kapcsolatos projektekre egymilliárd eurót szán a Volkswagen konszern.