Sorrendben harmadszor lett a nap legjobbja tegnap a magyar autós párosok között a Palik László, Darázsi Gábor duó a Közép-Európa-ralin. Délelőtt a 14., délután egy defekt miatt csak a 22, helyen végeztek. Ám hiába a jó eredmény, az első napon történt borulás miatt összetettben csak a 37. helyen állnak.

Érdekes, hogy két hazai riválist is ugyanaz a műszaki probléma sújtott. Az első, 157 kilométeres szakaszon Szalay Balázsék, Kis Sándorék autójában meg kellett javítani az ékszíjat, ezzel mindketten időt veszítettek.

„Nagyon jól indult a gyorsasági, semmi problémánk nem volt. 10 km-nél már előztünk egyet és 30 km-nél utolértük Palik Lacit. Meg is előztük volna, de sajnos olyan nagy volt a por a pálya második részén, hogy nem tudtunk kibújni mellőle. Nem szándékosan,de alaposan feltartott bennünket, rengeteg időt veszítettük. Mostantól valóban a legjobb 10 közé kerülés a célunk, amit csak titkon mertem remélni a verseny kezdetén, hiszen nagyon erős csapatokkal versenyzünk” – mondta Szalay a már jobban sikerült délutáni etapról, ahol közvetlenül Kis Sándorék előtt lettek a 13-ak.

Palikék defekttel is a legjobbak 1
Szyalayéknál és Kiséknél is elszállt az ékszíj

Szyalayéknál és Kiséknél is elszállt az ékszíj

Szyalayéknál és Kiséknél is elszállt az ékszíj


Szalay – részben az élmenők kihullásának is köszönhetően – az összetettben már 12. helyen áll. A top40-ben lévő magyarok helyezései az ötödik nap után:

13. Szalay-Tóth 8:40:52
14. Kis-Czeglédi 8:43:35
19. Varga-Pocseg 9:35:41
21. Liszi-Fenesi 9:56:01
37. Palik-Darázsi 10:30:19