A ködben, a sárban és a folyamatos esőzéstől csúszós úton kellett bizonyítaniuk a Közép-Európa-rali mezőnyének tegnap. Ugyanazt a pályát teljesítették kedden a romániai Nagybánya környékén, mint hétfőn, csak visszafelé és debreceni befutóval. Délelőtt az autósoknál Giniel De Villiers (VW) nyert, délután Carlos Sainz (VW) lett az első, de az összetettben Stephan Peterhansel (Mitsubishi) vezet 2 perc 8 másodperccel.

A motorosoknál a szlovák Jaroslav Katrinak (KTM) oda-vissza oktatta a mezőnyt és már a 2. az összetettben, de a francia David Casteu (KTM) több mint 3 perces előnnyel várja a folytatást.

Szalay megelőzte a világbajnokot 1
Szalay megelőzte a világbajnokot 2

Szalay megelőzte a világbajnokot

Szalay megelőzte a világbajnokot 14
Szalay megelőzte a világbajnokot 15
Szalay megelőzte a világbajnokot 16
Szalay megelőzte a világbajnokot 17
Szalay megelőzte a világbajnokot 18
Szalay megelőzte a világbajnokot 19
Szalay megelőzte a világbajnokot 20
Szalay megelőzte a világbajnokot 21
Szalay megelőzte a világbajnokot 22
Szalay megelőzte a világbajnokot 23
Szalay megelőzte a világbajnokot 24
Fotó megosztása:
Szalay megelőzte a világbajnokot 25


A magyarok közül délelőtt a Palik László (Nissan), délután a Szalay Balázs (Opel) hajtott a leggyorsabban, ám míg Szalay az összetettben a 16. helyen áll, addig Palik az első napi borulás okán csak 58. “Sokszor semmit nem lehetett látni a ködtől, az út nagyon csúszott, úgyhogy nem unatkoztunk. Arra figyeltünk, hogy nehogy defektet kapjunk” – mondta Palik László.

Szalaynak viszont nemcsak az időjárással akadt gondja: “Délelőtt 25 km-rel a szakasz vége előtt defektet kaptunk, de úgy döntöttem, hogy nem cserélünk kereket, mert az nagyobb időveszteség lett volna. Így ugyan kicsit visszacsúsztunk, de az ellenőrzési pontnál megelőztük az eltévedő Carlos Sainzot is. Délután viszont az eső ellenére nagyon élveztük a versenyt, így most a legjobb magyarként várjuk a folytatást” – értékelt Szalay Balázs.

Szalay megelőzte a világbajnokot 26


A Közép-Európa-rali harmadik versenynapján, Kis Sándor Nissanja is defektet kapott, valószínűleg egy szikla szakította ki a gumit. Megálltak, kicserélték, de ezzel ismét odalett a jó eredmény lehetősége. A pilóta most a 16. helyet foglalja el a verseny abszolút értékelésében.

“Ez a nap még zűrösebb volt, mint a korábbi. Rengeteg volt a sár, csúszott az út mindenhol, a reggeli körben még nem is lehetett látni, szóval nem volt egyszerű. A Magyarországon ránk váró szakaszokat már sokkal jobban kedvelem. Ezeken a pályákon jól szoktunk szerepelni, most is ezt várom, tehát úgy is mondhatnám, hogy most szeretnénk csak igazán belehúzni ” – mondta Kiss Sándor

A mezőny tagjai szerdán újra Magyarországon versenyeznek, délelőtt Tatárszentgyörgyön, délután pedig Jutaspusztán rendeznek szelektív szakaszt.

Közép-Európa-rali állás a 3. nap után

1.    Stephane Petterhansel (Mitsubishi)
2.    Dieter Depping (VW)  + 2 perc 8 mp.
3.    Luc Alphand (Mitsubishi) + 3 perc 06 mp.
4.    Nani Roma (Mitsubishi) + 3 perc 36 mp.

A magyarok a mezőnyben:

16. Szalay-Tóth
17. Kis-Czeglédi
20. Gál-Oroszlán
23. Liszi-Fenesi
28. Murczin-Hujber
29. Fazekas-Csató
32. Varga-Pocseg
53. Kristóf-Simon
58. Palik-Darázsi

Robby Gordon az autóépítésről:


Find more videos like this on Robby's upRising