A Közép-Európa-rali mezőnye kedden is Romániában versenyezett. Ahol ma is komoly kihívást okozott a terep. A heves esőzés teljesen elöntötte reggelre a pályát, és még a második körben is gondokat okozott az autóknak és a kamionoknak is. A szervezők a tegnapihoz hasonlóan a mai második szakaszt is lerövidítették.

A Dakar-pótló verseny harmadik napját Giniel de Villiers a Volkswagen pilótája nyerte, de ezzel is csak az ötödik helyen áll az összetettben, ott továbbra is a kilencszeres Dakar-győztes Stephane Peterhansel (Mitsubishi) vezet.  “Mivel nagyon figyeltem, sikerült egy csomó bukkanót kikerülni, és így nem lett komolyabb bajunk. Az ilyen kemény és saras körülmények között sokat segít, hogy korábban motoroztam, mert a terep nagyon hasonlít az afrikai endurós pályákhoz, amiket viszont nagyon szerettem” – értékelte a napját Peterhansel

A világbajnok elütötte ellenfelét 2


A verseny nagy esélyese Carlos Sainz tegnap még csak 22 másodperces hátrányban volt, de ez ma közel nyolc percre nőtt. A kétszeres világbajnok hiába nyerte meg a második gyorsaságit délután a mai első mért szakaszon egy technikai probléma miatt nem tudott megfelelő tempót diktálni, ott rengeteg időt veszített.

Azonban nem ez volt a legrosszabb, ami történt vele ma, hanem hogy elütötte egyik ellenfelét. Pascal Maimon, Hiroshi Masuoka navigátora éppen kereket cserélt a vadiúj dízel pajerón, amikor a spanyol elsodorta. Bár a szakaszt még befejezték, de utána a versenyzőt korházba szállították, ahol megállapították, hogy eltört a bokája.

“Ez egyáltalán nem a mi napunk volt eddig! Először is az elején végig másodikban mentünk mert eltört valami a váltóban. Utána a páramentesítő romlott el, vagyis az égvilágon semmit nem láttunk, és ha mindez még nem lenne elég, elhagytuk az egyik ablaktörlőt!… Hihetetlenül szerencsétlenek voltunk” – mondta Calos Sainz

A Közép-Európa-rali állása a 3. nap után:

1.    Stephane Peterhansel (Mitsubishi)
2.    Dieter Depping (VW)  + 2 perc 8 mp.
3.    Luc Alphand (Mitsubishi) + 3 perc 06 mp.
4.    Nani Roma (Mitsubishi) + 3 perc 36 mp.

A magyarok a mezőnyben:

16. Szalay-Tóth
17. Kis-Czeglédi
20. Gál-Oroszlán
23. Liszi-Fenesi
28. Murczin-Hujber
29. Fazekas-Csató
32. Varga-Pocseg
53. Kristóf-Simon
58. Palik-Darázsi
 
Forrás: Navigátor Média