Vasárnaptól Magyarországon és Romániában versenyeznek a Dakar sztárjai, mellettük azonban ott lesznek a magyar versenyzők is. Palik László szerint azonban az erősorrendet nem befolyásolja az, hogy hazai pályán versenyezhet a legjobbak ellen. A Mitsubishi, a Volkswagen vagy a BMW egészen más anyagi, technikai és logisztikai háttérrel rendelkezik, mint a nem gyári támogatású gárdák, és versenyzőpárosaik tudása is kiemelkedő.

“Természetesen az a célunk, hogy minél jobb eredményt érjünk el, de muszáj belátni, a gyári csapatok más színvonalat képviselnek. Rengeteget versenyeznek egy évben, úgyhogy nem hiszem, hogy különösebb gondot okozna nekik alkalmazkodni a hazai terepviszonyokhoz. Ráadásul napok óta nálunk tesztelnek” – mondta Palik László.

Bár a Dakar-menők a Közép-Európa-rali esélyesei, ám a Forma-1-es kommentátor bízik a szurkolók buzdításában, ami még jobb teljesítményre sarkallhatja. “Már a nagykanizsai bajnoki viadalra is rengetegen látogattak ki, bízunk benne, hogy most is nagy segítséget kapunk a közönségtől” – tette hozzá Palik.