A Bosch Budapesti Fejlesztési Központja egy sajtónap alkalmával mutatta be új parkolássegítő rendszerének két változatát. A parkolássegítő asszisztens alapja egy olyan szenzorrendszer, amelynek érzékelői a gépjármű első és hátsó lökhárítójában kaptak helyet, amelyek így a vezető számára nehezen érzékelhető tárgyakat is képesek felismerni.

A rendszer méri a távolságot az akadály és a gépjármű között, majd audio- és/vagy vizuális jelzést ad a vezetőnek az elöl vagy hátul lévő akadály távolságáról.


Hasonlóan az általunk is tesztelt megoldásokhoz, ez is lehetővé teszi az elektromos szervokormány közvetlen irányítását: a vezetőnek csak a gázpedált és a féket kell kezelnie, míg a parkolássegítő rendszer maga bekormányozza a járművet a kiválasztott helyre.
Ám létezik egy egyszerűbb kivitelű rendszer is, amely önállóan nem képes ugyan beállni, de grafikus információt nyújt a kijelölt parkolóhely nagyságáról, valamint ajánlatot tesz a parkoláshoz optimális kormányzás és a manőverezés végrehajtására.

Mindkét rendszer megvásárolható külön-külön is, az autógyártók viszont extrákként fogják ajánlani az új gépjárművekbe. A Bosch nemcsak nőknek ajánlja új fejlesztését.