A statisztikát elemezve látszik, hogy az autósok egy jelentős hányada nem vesz tudomást a motoron közlekedőkről. Az elmúlt években, valamint az idei év első három hónapjában történt motorostragédiákban többnyire nem a kétkerekűek hibáztak – olvasható egy hozzánk eljuttatott közleményben.  

Ezért motorosok figyelemfelkeltő demonstrációt szerveznek holnapra Alsóőrs és Káptalanfüred között. A rendezvény apropóját egy 2007. március végén történt tragikus motorosbaleset adja, amikor egy szabálytalanul előző autós két motorkerékpárt gázolt el, ahol hárman vesztették életüket.

Az esemény célja a figyelemfelkeltés, hogy a közlekedők jobban figyeljenek egymásra, illetve az autósok jobban figyeljenek a kétkerekű járművekre. Emellett az április 12-ei rendezvényen arról is szó lesz, hogyan lehetne kiszűrni az utakról az ön- és közveszélyesen közlekedő kétkerekűeket.

A szervezők arra kérik a megemlékezésre ellátogató motorosokat, hogy az összejövetelre se zászlókat, se politikai transzparenseket ne vigyenek magukkal, mivel a rendezvény a tragikusan elhunyt motorosoknak állít emléket. Éppen ezért csak egy szál virággal érkezzenek április 12-én 14:45-re Alsóörsre!