A Tesla Roadster után egy újabb környezetkímélő modell európai forgalmazásáról döntöttek. Az elektromos sportkocsinál nem kevésébe izgalmas Fisker Karma is kapható lesz nálunk, jelentette be a cégalapító Henrik Fisker, amikor bemutatta az első európai importőrt, a Fisker Italia-t.

Az alumínium jelentős felhasználásával könnyűre épített kocsiban egy benzines és egy elektromos motor dolgozik. Ezzel a luxuslimuzin 5,8 másodperc alatt éri a 100-as tempót, végsebessége pedig 205 km/óra. Tisztán az akkumulátoraira hagyatkozva, tehát elektromos módban 80 kilométert tud megtenni egyhuzamban a Karma.


Bár még több mint egy év van hátra az autó gyártásáig, máris számos megrendelés érkezett rá. Fisker reményei szerint évi 100 ezer darabot adnak majd el a Karmából, ennek felét Európának szánják.

Jelenleg körülbelül 80 ezer dolláros (12,7 millió forint) árral számolnak, ami Európában könnyen lehet 18 millió, akkor pedig már eléggé kérdéses, hogy lesznek-e elég sokan, akik egy Lexus helyett ilyet vennének.