Április 18-án jobb, ha otthon marad, ugyanis egész napos sztrájkot tartanak a BKV-s szakszervezetek. A dolgozók a tervezett csoportos létszámleépítés és a járatritkítások ellen lépnek fel sztrájkjukkal – emellett a vállalat anyagi problémáinak rendezését is követelik a vállalat vezetőségétől

Ezen a héten, hétfőn egy óráig tartott a munkabeszüntetés, akkor a dolgozók 99 százaléka részt vett. Ennek nyomán délelőtt sokfelé hatalmas torlódás alakult ki a fővárosban. Ha nem születik megegyezés addig, jövő pénteken Budapest forgalma ismét megbénulhat.

A szakszervezetek szerint nem biztosították a közlekedési vállalat jövőjét, ezért attól tartanak, hogy elkezdődik a vállalat felaprózása, a munkafolyamatok kiszervezése, a telephelyek bezárása és az ezzel összefüggő leépítés – számolt be az InfoRádió.

Tiltakoznak a járatritkítási tervezet ellen is, elsősorban azért, mert őket nem vonta be a munkáltató annak kidolgozásába, amire ígéretet tett. A szakszervezetek szerint a vállalat gazdasági állapota a ‘huszonnegyedik’ órában van, ezért nem lehet tovább halogatni a finanszírozás megoldását.

Forrás: OrientPress