New Yorkban egy exkluzív partin mutatta be a Saab autógyár a Pure BioPower Eco fantázianevű ruhakollekcióját, melyet a Reflective Circle nevű svéd divatcég első számú dizájnerével, Josefin Lassbóval közösen álmodott meg.

A Tiszta BioPower Ökoruházati kollekció darabjai 100 százalékban környezetbarát/organikus pamutból készülnek. Illetve a darabokat a környezet legnagyobb fokú figyelembevételével készítik el. Az anyagok festése, szitanyomása és mosása mind-mind környezetbarát.

Érdekesség, hogy a BioPower Eco ruhákhoz a gombokat coroso dióból készítik, ami az esőerdőkben található pálmafák termése. Így elkerülhető a szintetikus anyagokból készült gombok legyártása.

100 százalékban környezetbarát pamutból

100 százalékban környezetbarát pamutból

100 százalékban környezetbarát pamutból


Ezenkívül a kollekció darabjait készítő gyárak az etikus bánásmód jegyében különös figyelmet fordítanak az olyan kulcskérdésekre, mint a munkahely szabad megválasztása, a gyermekmunka tiltása, a reális bérezés és munkaidő, valamint a dolgozók egészsége és biztonsága.

A kollekció egyaránt tartalmaz férfi, női és unisex jellegű pólókat, ingeket, blúzokat és teniszpólókat. A későbbiekben környezetbarát sapkák, sálak, övek, táskák, nadrágok, valamint egy önálló üzleti kollekció is megvásárolható lesz.

Nem véletlen a BioPwer név választása sem, a Saab ugyanezen a néven forgalmazza bioetanollal is üzemelő járműveit. 2007-ben a Saab 9-3-as és 9-5-ös BioPower modelljei voltak a legkeresettebb modellek a Flexifuel jellegű gépkocsik közül Európában.