Tízezer futót várnak az április 13-án megrendelésre kerülő 23. T-Com Vivicitta Városvédő Futásra Budapesten. Emiatt jelentős forgalomelterelések várhatóak. A rendezvényt szervező BSI viszont szeretné elkerülni, hogy a futók és az autósok között feszültség legyen. Ezért egész éves kampányt folytatnak a nagy sporteseményhez kapcsolódóan, hogy tájékoztassák az autósokat.

A BSI reméli, hogy az útlezárásokról, elterelésekről szóló tájékoztatással sikerül felhívniuk az autósok figyelmét arra, hogy mikor milyen útvonalakat érdemes elkerülniük.

Április 13-án délelőtt 9:30 és 10:30 között például a Margit és Árpád hidakat, hiszen a Margitszigetről induló és oda érkező 6,5 kilométeres verseny miatt egy-egy sávot mindkettőn lezárnak majd, de nem lehet használni majd az Újpesti rakpartot sem. 


A Vivicitta (12 km-es) útvonala 13.00-14.30 óra között érinti a Margitszigetet, valamint a Margit híd – Fő utca ? Alagút – Attila út ? Lánchíd – József Attila utca – Hercegprímás utca – Báthori utca – Kossuth tér – Széchenyi rakpart – Jászai Mari tér – Margit híd útvonalat. A futók elhaladtáig a megadott útvonalon lesznek forgalomelterelések.

Tavaly komoly vita alakult ki arról, van-e értelme lezárni Budapest közútjait, és dugót okozni egy tömegsport-rendezvény miatt. Ennek nyomán a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága az összes 2008-as utcai futóverseny közterület-használati kérelmét megtagadta, ám Demszky Gábor nyomására végül meggondolták magukat.