Igen veszélyes

Igen veszélyes

A rendőrség adatai szerint 60 anyagi káros, és 14 személyi sérüléses baleset történt a fővárosban hajnali öt és délután öt óra között – értesült a HavariaPress. Hétfőn egyszerre sztrájkoltak a Budapesti Közlekedési Vállalat és a MÁV dolgozói, ami miatt a korábbinál sokkal több autó mozgott Budapesten. Már a reggeli dugók során látszott, hogy a szokásosnál jóval több lesz a koccanásos baleset, mint egy átlagos hétfőn.

A rendőrség 300 egyenruhása irányította a forgalmat Budapest útjain, biztosítva a folyamatos közlekedést. A fővárosba vezető utakon szintén szükséges volt a forgalom rendőri irányítása, mivel azokon az utakon is óriási volt a forgalom. A MÁV dolgozói éjféltől délelőtt 10-ig, míg a BKV dolgozói hajnali fél 5-től délután 1-ig sztrájkoltak.

Érdekes módon a hatalmas autóforgalom miatt nem volt drasztikus légszennyezettség a fővárosban. A szállópor koncentrációja például átlagos értéket mutatott. A szakértők szerint a szeles, csapadékos időnek köszönhetően alakult így a helyzet. 

Elképzelhető azonban, hogy a jövő héten újabb sztrájkra készülhetnek a fővárosiak, ha a vezetőségnek nem sikerül megállapodni a BKV Zrt. szakszervezeteivel. Erre pedig kevés az esély, amíg csak a Budapesti Közlekedési Vállalat menedzsmentje tárgyal a munkavállalói érdekképviseletekkel, ahogyan az tegnap este is történt. A szakszervezetek ugyanis a főváros vezetésétől és a kormányzattól várnak garanciát követeléseik teljesítésére, azt szeretnék elérni, hogy ők is részt vegyenek a tárgyalásokon.

Forrás: Világgazdaság/HavariaPress