A BMW EfficientDynamics (Hatékony Dinamika) elemeit felvonultató BMW 118d nyerte a
2008-as New York-i Autószalonon a “World Green Car of the Year” díjat. Ugyanitt 2006-ban a jelenlegi 3-as sorozat kapta a fődíjat.

Az elismerést egy 24 országból érkező, 47 fős zsűri ítélte oda. A díjra azok az autók és technológiai újítások voltak esélyesek, amelyek jelentősen hozzá tudnak járulni a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez, egyúttal szimbolizálják a gyártó környezet iránti elkötelezettségét is.

A környezetvédelmi díj odaítélésével a zsűri a BMW csoport gazdaságos és környezettudatos stratégiáját ismerte el. Az innovatív megoldásoknak köszönhetően a 118d típus a többi BMW modell közül is kitűnik rendkívül alacsony fogyasztásával, és emissziós értékeivel.

143 lóerős, kétliteres dízelmotorjával 9 másodperc alatt gyorsul 100-ra a 118d, ami jelzi, hogy vezetni sem rossz a kocsit. A kis BMW viszont az EU-tesztciklus során 4,5 liter gázolajjal is megelégszik 100 kilométeren, szén-dioxid kibocsátása pedig 119 gramm kilométerenként.

A Hatékony Dinamika megoldásai között a fékenergia-visszanyerés, az automatikus start-stop funkció, a sebességváltást segítő kijelző, illetve a csökkentett gördülési ellenállású gumiabroncsok is szerepelnek.