Megfelelően a korábban kiszivárgott terveknek hamarosan elkészül a Fiat 500 kombiváltozata is. Hasonlóan az 1960-1977 között gyártott Giardinierához, az új is a hagyományos 500 jegyeit örökli, az orrát például egy az egyben. Ezzel jelentős pénzt spórolnak a fejlesztésénél.

Miután a puttonyos tengelytávolsága nem nő, így a hátul ülők nem örülhetnek kényelmesebb helynek, viszont a nagyobb hátsó túlnyúlásnak hála több poggyászt vihetnek magukkal. Ahogy az ős Giardiniera, az új is háromajtós lesz, azaz nem kap kétszárnyas ajtókat hátra, vagy külön ajtókat a hátsó utasoknak, mint a MINI Clubman esetében.

Egy eredeti Giardiniera

Egy eredeti Giardiniera

Egy eredeti Giardiniera


A futómű mellett a motorok is az 500-asból érkeznek. Így 1,2-es és 1,4-es benzines, illetve 1,3-as dízelmotorok közül lehet majd válogatni. Később várható sportos Abarth kivitel is.
 
Az új Giardiniera várhatóan 2010-ben kerül a piacra azután, hogy jövő tavasszal bemutatkozik az 500 nyitható tetős változata. Aki nem tud két évet várni a kombi 500-asra, az akár most is vehet, miután a Castagna karosszériaépítő műhelynél rendelhető már ilyen átalakítás.