Tábla figyelmeztet

Tábla figyelmeztet

Újabb sebességmérő műszert telepített a múlt héten a rendőrség az M1-es autópályára, így a nyolc helyen lévő mérődobozok közül négyben már biztosan van műszer.

Az Országos Rendőr-főkapitányság osztályvezetője szerint naponta 80-100 felvétel készül gyorshajtókról az M1-es autópályán. Ez jelentős visszaesés a 2006. novemberi adatokhoz képest, a kamerák kihelyezésekor ugyanis napi 1500-2500 gyorshajtót fotóztak le.

Óberling József az InfoRádiónak elárulta: hamarosan az M5-ös autópályára is hasonló sebességmérő műszereket helyeznek ki. A Budapestről Szegedre tartó autópályára hat dobozt és három kamerát építenek ki. Kiss Csaba, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) titkára a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az OBB és az Alföldi Koncessziós Autópálya Zrt. közösen tervezte és finanszírozza a sebességmérők kihelyezését, amelyre várhatóan csak az év második felében kerülhet sor.

Az M5-ösön jelenleg mobil sebességmérővel, autóból illetve tripodról, az út mellől mérik alkalmanként az autósok sebességét.

Forrás: InfoRádió