Ma este, 8 órakor rajtol a Budapest-Bamako hivatalos előfutam sorozatának első versenye, a Budapest – Bázakerettye futam. Az éjszaka zajló tájékozódási verseny a Lurdy Ház parkolójából indul, miután a versenyzők bepötyögték az addig titokban tartott koordinátákat navigációs kütyüikbe.

Szörnyen büdös volt

Szörnyen büdös volt


Az eligazítás előtt lesz egy kis élménybeszámoló is a Budapest – Bamako távot megjárt kalandoroktól, majd a 116 benevezett csapat nekivág az útnak, hogy hajnal 5-re beérjen a nagyjából 400 km-es távolságban lévő Zala megyei Bázakerettyére.  

A bátor nevezőknek tájékozódási és navigációs feladatokat kell teljesíteniük az éj leple alatt, és a lehető legtöbb feladat megoldása után, befutni a magyar olajipar bölcsőjébe hajnali 5 óráig. A legjobban teljesítő csapat automatikus indulási jogot szerez a 2009-es Budapest-Bamako ralira, ami idén most először van így.

Az előfutam sorozat, a Bamako Challenge még két további versenyt tartalmaz. A következő május végén kerül megrendezésre, amelynek végállomása a szlovákiai Tornalja lesz, majd szeptember elején jön a Budapest-Makó rali.

A vezess.hu csapata mindhárom fordulón tervezi az indulást. Az esti futamra már elkezdtünk melegíteni, az igazgató úr pedig már a céges pólóját is kivasalta, hogy szépen mutasson újgazdag szabadidőautójában. Reszkessen mindenki.