Azután, hogy 1986-ban megszűnt a gyártása, elképzelhető, hogy visszatér a Ford Capri, konkurenciát állítva a nemrég feltámasztott Volkswagen Sciroccónak.

A pletykák szerint jövőre – amikor az eredetileg 1969-ben bemutatott sportmodell a 40. születésnapját ünnepelné – készül el a szériaautót előrejelző tanulmány. Majd 2012-ben piacra kerül a Capri immár negyedik sorozatgyártású generációja.
 

A Focus technikáját örökölheti

A Focus technikáját örökölheti


Még 2003-ban, a Frankfurt Autókiállításon állították ki a Ford standján azt a négyüléses túraautó-tanulmányt, amely akár a Capri utódja is lehetne. A Ford of Europe fiatal formatervezői által megálmodott Visost a Ford akkor luxussportkocsiként mutatta be. Bár formailag nem emlékeztetett a Caprira, az oldalsó üvegek formáját és a hátsó sárvédők légnyílásait a legendás elődtől örökölte.

A siker érdekében várhatóan a fődarabok a Ford Focustól érkeznek majd a Capriba, így a padlólemez, a futómű és motorok is. 140 és 280 lóerő közötti teljesítményre lehet számítani, viszont szinte biztos, hogy elődjével ellentétben nem hátsó-, hanem elsőkerék-hajtású lesz.

Nemcsak a Volkswagen és a Ford akarja meglovagolni a retrohangulatot, de úgy hírlik, az Opel is dolgozik már az új Calibrán.