Együttműködve az Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal az Allianz Biztosító levelet postáz az ügyfeleinek, amelyben az “Objektív felelősség” programról, illetve a hamarosan életbe lépő jogszabályi változásokról és a kapcsolódó büntetési tételekről tájékoztat.

2010-re Magyarország 30 százalékkal akarja csökkenteni a közúti balesetek halálos áldozatainak számát, míg 2015-re a 2001-es adatok 50 százalékát szeretnék elérni. Csakhogy míg előtte csökkentek a számok, 2001 óta egy kedvezőtlen folyamat zajlik Magyarországon, egyre több a baleset, egyre több a halálos és a súlyos sérülés az utakon.

Ezért 2008 január elsejétől szigorodnak a közlekedési szabálysértésekért járó büntetések és bevezették az objektív felelősség elvét is.   

Jelenleg azonban egy átmeneti időszak van érvényben, a rendőrség számos szabálysértés esetében egyelőre levélben tájékoztatja a gépjármű üzembentartóját a szabályszegésről, és a kiszabott bírság mértékéről. A bírságot 2008. május 1-ét követően viszont már be is kell fizetni. Erre hívja fel a figyelmet a bizottság és a biztosító, remélve, hogy az autósok hallgatnak a jó szóra.

Aki kíváncsi, mit ne tegyen, ha nem akar 300 ezret fizetni, az ide kattintva megtudhatja.