Követve az SLK-ból, majd a CLK-ból épült Black Series modelleket, a pletykák szerint a Mercedes SL-ből is készít ilyet az AMG.

Az autó az SL 65 AMG-re épül majd. Az motorházban trónoló 6,0 literes, V12-es blokk azonban nem 612, hanem 680 lóerős lesz. Az Autoweek című lapnak egy belső informátor elárulta, a duplaturbós motor könnyedén hozta a 720 lóerős teljesítményt is, de visszafogták. Szerintünk vélhetően azért, hogy ne jelentsen túlságosan nagy konkurenciát a McLaren SLR-nek.
 

Karbonból készült elemekkel

Karbonból készült elemekkel


Nemcsak teljesítményében lesz különleges az SL Black Series, de több műszaki elemet és a karosszériát is átalakítják.  Ennek megfelelően versenyautósra hangolt futómű és kerámia féktárcsák szerepelnek majd a csomagban, miközben az automata váltó a korábbiaknál sebesebben kapcsol.

Látványnak sem lesz utolsó a kocsi, hiszen azt kiszélesített sárvédőkkel és egyedi lökhárítókkal ruházzák majd fel. A jobb hűtés érdekében a motorháztetőn is lesznek szellőzőnyílások. Számos elem, köztük a tető is karbonból készül, míg a hátsó üveg műanyagnak ígérkezik, mellyel sikerül jelentős súlytól megszabadítani az SL-t.

A pletykák szerint azonban nem ez lesz legnagyobb műtét, hanem a nyitható tető elhagyása, azaz a kocsi csak kupéként lesz használható. Meglátjuk júliusban a Forma-1-es Német Nagydíjon, ahol a hírek szerint bemutatják a járművet.

Tesztelik a SL Black Series-t: